jászkunság

2019.05.23. 06:45

Megyénkre is kihat a Keleti pályaudvaron zajló munka

Múlt héten kezdődött, és május 26-ig, vagyis vasárnapig tart a Keleti pályaudvar karbantartása, felújítása. Ez idő alatt a Nyugati és a Déli pályaudvar, valamint a peremkerületi állomások fogadják a fővárosba utazókat. A menetrendben is változások léptek életbe, melyek megyénkben leginkább a Záhony és Budapest között közlekedőket érintik.

Molnár-Révész E.

Budapest, 2019. április 24. Egy vasúti jegyellenõr utasnak ad tájékoztatást (k) a modern vasúti szerelvény mellett a Nyugati pályaudvar egyik peronján. A hatályos jogszabályi védelem mellett biztonsági õrök is segítik a közfeladatot ellátó jegyellenõrök munkáját a MÁV Start Zrt. vonatain országszerte. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Jászai Csaba/MTVA

– Nem akadályoz túlzottan, mert bár az iskolám tíz perccel messzebb van a Nyugati pályaudvartól, mint a Keletitől, a különbség nem nagy – mondta a szolnoki Zsófi, aki éppen az egyik fővárosba tartó vonathoz rohant a megyeszékhely vasút­állomásán.

– Délután volt, a peronra sorban érkeznek a fővárosba tartó utasok, a kijelzőn láthatták a végállomásokat: Budapest-Nyugati, vagy éppen Kelenföld. És vasárnapig ez így is marad. Addig tart a Keleti pályaudvar felújítása, addig az állomás nem indít, és nem fogad járatokat.

A megkérdezett diákok többségét csak részben érinti a Keleti bezárása. Válaszaikból kiderült, szolnokiak, és iskolájuk egyik pályaudvartól sincs messze.

Aki viszont Fegyvernekről vagy Törökszentmiklósról szeretne a fővárosba jutni, annak mostanság a kora reggeli és késő esti járatokat leszámítva bizony át kell szállnia. A Záhony felől érkező vagy oda tartó vonatok ugyanis csak Szolnokig közlekednek.

– A napokban érkeztem haza Londonból Törökszentmiklósra. Egyébként is a Nyugati pályaudvart használtam volna, de iszonyatosan idegesítő volt, amikor Budapestről jöttem haza a több órás repülőút után, és ugyan csak tíz percet késett a vonat, mégsem várta be itt, Szolnokon a csatlakozást a másik. Ezért még egy órát kellett várnom, hogy hazajussak… – panaszolta Török Sándor.

– Igazából Törökszentmiklósról indultunk volna a Nyugatiba, de onnan most nem indul vonat közvetlenül Budapestre – mondta egy kisgyermekkel az ölében Kovács Andrea.

– Elég bonyolult most a hároméves gyerekkel utazni, be kell jutnunk Miklósról Szolnokra, és csak itt tudunk felszállni. Azóta van így, mióta a Keletit lezárták. Azt mondták, hogy vasárnaptól, mikor újra nyit a Keleti, ismét közlekedik majd Törökszentmiklósról a fővárosba vonat.

Andrea jól tudta. Ahogy azt a MÁV-tól megtudtuk, a felújítás időszaka alatt napközben a Budapest-Nyugati és a Záhony állomás között közlekedő sebesvonatok csak Szolnok és Záhony között járnak.

Mint azt a válaszukban írták, Budapest-Nyugati és Szolnok között biztosított a közvetlen átszállás a Budapest-Nyugati és Békéscsaba között közlekedő távolsági vonatokra, melyek kijelölt kocsijait pótdíj megfizetése nélkül lehet igénybe venni. A menetrendváltozás vasárnapig lesz érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában