TISZAVÁRKONY

2019.05.24. 16:10

Rejtvényfejtő klubbot indítottak a tiszavárkonyi iskolában

Rejtvényfejtő klub indult májusban a tiszavárkonyi Endre Király Általános Iskolában és alsósokat összevontan oktató vezsenyi tagintézményében.

Kovács Berta

A vezsenyi diákok lelkesen fejtik a rejtvényeket.

Fotó: Mészáros János

Várkonyban egy-egy csoportot alakítottak ki az alsó és felső tagozatosoknak, Vezsenyen viszont az összevont osztályokban tanuló összes kisdiák kiveszi a részét a rejtvényfejtésből.

– Érdeklik a gyerekeket a rejtvények, szeretik a szakkört – nyilatkozta Balogné Csík Terézia intézményvezető. – Jók a feladatsorok is, melyek a megadott tematikában szerepelnek. Persze ahhoz, hogy a foglalkozások tényleg élményszerűek legyenek, a pedagógusok munkája is szükséges.

A vezsenyi diákok lelkesen fejtik a rejtvényeket.
Fotós: Mészáros János

A vezsenyi kis iskolában az első rejtvényfejtő szakköri foglalkozására látogattunk el. A legkülönbözőbb típusú rejtvényeket próbálhatták megoldani a gyerekek. A harmadikosok-negyedikesek külön csoportokban versengtek, a kisebbek egyénileg ismerkedhettek a feladványokkal.

– Imádják a rejtvényeket – árulta el Strack Éva tanítónő. – Még házi feladatnak is szoktak kapni feladványokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában