galériával

2019.05.26. 06:50

Több mint 7 millió forintot gyűjtöttek össze a berényi kórháznak

Szombaton a Jászság fővárosába érkezett a Richter Egészségváros. Az eseményen a prevenció és egészségmegőrzés jegyében ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással és előadásokkal várták az érdeklődőket.

Illés Anita

A résztvevők nemcsak saját magukért tettek, hanem aktivitásukkal növelhették a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forintos alapadományát, amit a vállalat a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház javára ajánlott fel.

A program egészségsétával indult a kórháztól a Lehel vezér térre, amelyhez egyes becslések szerint közel 1500-an csatlakoztak. A főtéren a rendezvény háziasszonya, Barabás Évi köszöntötte a résztvevőket. Dr. Szabó Tamás polgármester a megnyitón „Az egészség megéri!” szlogennel hívta fel a figyelmet a kórház támogatására, valamint arra, hogy az egészséggel foglalkozni tudatosan minden nap szintén megéri.

Az Egészségváros közösségi céljával kapcsolatban Dr. Sinkó-Káli Róbert, a kórház megbízott főigazgatója elmondta, hogy az intenzív osztály lélegeztető gépparkját szeretnék felújítani a támogatásból.

Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. Pr- és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője kiemelte: a cég társadalmi szerepvállalásának része az Egészségváros program, amellyel az elmúlt tíz évben 71 városba látogattak el, 71 kórházzal és szakrendelővel működtek együtt és összesen 355 millió forintot tudtak átadni az intézmények részére.

A jászságiak lelkesedése egész nap kitartott, sokan vettek részt a tanácsadásokon, előadásokon és szűrővizsgálatokon. Ezekért pedig 300 forintnak megfelelő adománypont járt a kórháznak.

Így a rendezvény végére az önkormányzat és a kórház szervezésének, valamint a jászságiak összefogásának és aktivitásának köszönhetően a felajánlott alapadományt több, mint 7,277 millió forintra növelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában