JÁSZBERÉNY

2019.06.27. 16:30

A megelőzés fontosságát hangsúlyozták a találkozón

Első alkalommal szerveztek konferenciát a Szer nélkül a teljes életért prevenciós program keretében szerdán a Déryné Rendezvényházban.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A résztvevőket Szatmári Antalné szakmai vezető, mentálhigiénés szakember köszöntötte. Sas Dániel zongoraművész előadása után díjazták a „SZER-nélkül, élj szer-telenül” című rajzpályázat alkotásait.

A fórumon dr. Sinkó-Káli Róbert, a jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója részletesen bemutatta a prevenciós projektet, melynek keretében számos egészségfejlesztő program valósulhat meg Jászberényben 2019 és 2020 között.

Ennek fő célja a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése a szermentes életet népszerűsítő előadások, rendezvények segítségével. A program elsősorban a családokat, gyermekeket, ifjakat és a szakembereket, valamint a hátrányos helyzetű csoportokat célozza meg.

Dr. Sinkó-Káli Róbert hangsúlyozta, hogy a megelőzés érdekében minél fiatalabb korban ki kell alakítani az egészségtudatos szemléletet, életmódot.

A konferencián több szakember megosztotta elméleti ismereteit és gyakorlati tapasztalatait a témában. Ottmájer Zsuzsanna pszichológus például arról a kérdőíves módszerről számolt be, amivel idén májusban-júniusban az általános- és középiskolások körében felmérést végeztek.

A kutatás segítségével feltérképezték a jelenlegi helyzetet a szerfogyasztási szokásokról, dohányzásról és alkoholfogyasztásról, a szabadidős tevékenységről és szociális hálóról. Az előadásokat követően a fórum lehetőséget biztosított műhelybeszélgetésekre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában