SZOLNOK

2019.06.10. 13:30

A megyei levéltárba látogattak a hátrányos helyzetű diákok

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum tagintézményeinek diákjai évek óta látogatják a megyei levéltár kiállításait, levéltár-pedagógiai programjait.

Hartai Gergely

Nemrégiben a centrum halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő és tehetséggondozásukat támogató Lépcsőfok Tanodájának tagjai ismerkedtek meg a közgyűjtemény tevékenységével.

– A tanoda esélyteremtő programok útján a tapasztalati tanulást szorgalmazza, így a levéltári látogatásuk során a diákok megtudhatták, milyen jellegű iratok kerülnek be a levéltárba és ezekhez hogyan férhetnek hozzá kutatóként. Illetve állampolgári jogaik érvényesítéséhez kapcsolódóan miként kaphatnak tájékoztatást – mondta el az eseményről Szabóné Maslowski Madlen.

A levéltár munkatársa kiemelte, a látogatás során a diákok megismerhették a családkutatás fogalmát és folyamatát, az anyakönyvek fajtáit, és annak okát, hogy miért a levéltárak őrzik ezek másodpéldányát. Végül a raktár egyik legértékesebb iratanyag-együttesét is megszemlélhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában