SZOLNOK

2019.06.13. 13:51

Bige Holding: 250 dolgozó maradhat állás nélkül

Ha úgy alakul, rövid időn belül el tudják kezdeni a Bige Holding szolnoki kénsavgyárában dolgozó kétszázötven munkás elbocsátását – nyilatkozta a sajtónak Bige László, az üzem tulajdonosa.

P. Pusztai Nóra

Nyíregyháza, 2016. május 5. Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa (b) és Kovács Ferenc polgármester az együttmûködési megállapodás aláírása után a nyíregyházi városházán 2016. május 5-én. Beruházások és a helyi sportélet támogatásáról szóló partnerségi megállapodást kötött a cég és a város önkormányzata. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: Bige László

Fotó: MTI Fotó: Balázs Attila

Mint ahogy a Szoljon.hu-n is beszámoltunk róla, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még május végén felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működését. Akkor Bige László azt mondta, hogy ha a helyzet nem rendeződik, akár be is zárhatják az üzemet. Egy szerdai nyilatkozatában viszont a tulajdonos arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy tíz napig még biztosan nem zár be a szolnoki gyár, mivel a közigazgatási bírósághoz fordul, és a döntésig nem határoz a bezárásról.

A sajtóhírek szerint a cégvezetés a kért biztonsági jelentést már elküldte a hatóságoknak. Bige László szerint a felszólítás teljesíthetetlen, és nem lát más kiutat, így az egykori szolnoki Tiszamenti Vegyiművek bezárja kapuit. A gyár dolgozóinak, a mintegy kétszázötven embernek az elbocsátását állítólag napokon belül, a végkielégítések kifizetésével kezdhetik meg.

Megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalt is az ügyben, válaszuk azonban egyelőre nem érkezett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában