Berekfürdő/Galériával

2019.06.03. 10:33

Kibontották az 50 éve befalazott időkapszulát

Ötven évvel ezelőtt egy időkapszulát helyeztek el egy akkori pártfelhívásra, a Tanácsköztársaság évfordulója alkalmából, Üzenet a jövőnek címmel a Veress Zoltán Általános Iskola udvarán. Ünnepélyes keretek között, a Sulimajális keretében bontották ki a fal mögé helyezett kapszulát.

Daróczi Erzsébet

A múltidézés korhű ruhába öltözött úttörőcsapat zászlóbehozatalával kezdődött, Székely László igazgató olvasta fel a korabeli felhívást, majd több akkori diák felidézte, mire emlékszik az időkapszula elhelyezéséből.

Ezután kibontották a falból a félévszázados üzenetet tartalmazó dobozkát, melyben volt egy kisdobos és úttörő nyakkendő, melyet az iskola minden diákja aláírt, egy kissé megfakult üzenet, valamint úttörőjelvények kerültek elő.

Az öregdiákok közül többen megtalálták nevüket a nyakkendőkön, s az erre az alkalomra úttörőjelképekkel berendezett szabadulószobát is többen kipróbálták.

Az időkapszula felbontása után kezdődött a Sulimajális régi és mai diákokkal. Újabb időkapszulát 2020-ban helyeznek el az iskola mostani diákjai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában