Szolnok

2019.06.07. 11:25

Ünnepi könyvhétre várják az érdeklődőket

Bőven találnak maguknak érdekes programot azok, akik ellátogatnak a küszöbön álló ünnepi könyvhétre. Az programsorozat keretében a Damjanich János Múzeumban, a Kossuth téren és a Verseghy Könyvárban is várják az érdeklődő olvasóközönséget.

Hartai Gergely

Újabb jelentős kulturális eseményre várják az érdeklődőket, hamarosan megkezdődik az ünnepi könyvhét Szolnokon.

Fotó: Mészáros János

Június 13. és 18. között rendezi meg a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok programsorozat szolnoki rendezvényeit.

A Damjanich János Múzeum és az MNL JNSZ Megyei Levéltár kiadványainak bemutatója mellett az olvasóközönség kikölcsönözheti vagy meg is vásárolhatja a legfrissebb könyvheti könyveket.

A rendezvény vendégei ezúttal Lackfi János, Serfőző Simon, Halász Margit, Borsa Brown, Szilasi Katalin, Bajnai Zsolt, Bajnai Marcell, Berta Ferenc, Kyara Joyce, Turczi István, Barabás Botond, Gazda József és Ahmed Amran lesznek. A könyvhét keretében kerül sor a néprajzi és helytörténeti pályázatok díjkiosztó ünnepségére is.

Emellett 100 forintos beiratkozási akció, könyvkölcsönzési nyereményjáték, könyvgyűjtési akció és június 15-én családi- és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Lesz még középkori fegyver- és öltözetbemutató, kézműveskedés, népi- és ügyességi játékok és arcfestés is.

A programoknak a Damjanich János Múzeum, a Verseghy Ferenc Könyvtár és a Kossuth tér ad otthont. A részletekről a vfmk.hu honlapon tájékozódhatnak a könyvbarátok.

Újabb jelentős kulturális eseményre várják az érdeklődőket, hamarosan megkezdődik az ünnepi könyvhét Szolnokon.
Fotó: Mészáros János

Más események is jellemzik mostanában a Verseghy Könyvtár mindennapjait. Hiszen az elmúlt napokban ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a könyvtár ifjúsági részlege.

Mint megtudtuk, a részleg mintegy 19 millió forintból újul meg, de ebből a forrásból valósul meg az épület akadálymentesítése is. Az intézményben nemrégiben azt is bejelentették, hogy a fiatal korosztály kedvelt programját, a SzolnoCon elnevezésű anime találkozót legközelebb 2020. január 25-én rendezik majd meg. Így a sajátos rajzfilmes műfaj kedvelőinek már most érdemes észben tartaniuk ezt az időpontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában