JÁSZKUNSÁG

2019.06.20. 11:30

Nyolc ember vesztette életét balesetekben tavaly

Jelentős mértékben, közel húsz százalékkal csökkent a tűzesetek száma a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén 2018-ban. A műszaki mentések száma viszont emelkedett, mintegy tíz százalékkal – derült ki a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség beszámolójából a legutóbbi szolnoki közgyűlésen.

Czakó Nóra

A tavalyi év legsúlyosabb balesete a szolnoki Debreceni úton történt...

Fotó: Mészáros János

Dékány László alezredes, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, hogy a tűzesetek közül a legtöbb feladatot a szabadtéri tüzek adták. A kétszáztíz beavatkozást igénylő eseményből százhuszonkilenc ilyen eset történt.

Szolnokon a leggyakrabban a Motor út–Törteli út, az Üteg út és a Gyökér út környékén csapnak fel a lángok. A legtöbb tűzeset a megyeszékhelyen történt, majd ezt követi Szandaszőlős, Tószeg, Nagykörű, Újszász és Besenyszög. Lakástűzhöz negyven esetben riasztották a tűzoltókat, ebből hat volt kéménytűz.

Szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatban pedig tizenhat jelzés érkezett, ebből nyolc esetben mértek az egységek veszélyes koncentrációt. Jelentős tűzeset azonban szerencsére nem történt tavaly.

A műszaki mentésekről készült statisztikában kiemelkedő a közúti közlekedési balesetek száma. A háromszázegy beavatkozást igénylő eseményből százötvenöt baleset és nyolc haláleset is történt.

A tavalyi év legsúlyosabb balesete a szolnoki Debreceni úton történt... A képre kattintva olvashatja el a tragédia részleteit.
Fotó: Mészáros János

A legjelentősebb karambol a Debreceni úton történt, ahol mentő és autóbusz ütközött. A helyszínen ketten veszítették életüket, huszonketten pedig megsérültek.

Viharkárhoz tavaly hatvan esetben riasztották a tűzoltókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában