JÁSZKISÉR

2019.06.14. 11:30

Ötletgazdag mesterek alkotásait csodálhatták meg a kiállításokon

Értékőrző, alkotó helyi közösségek mutatkoztak be a XXV. Jász Világtalálkozón. A kiállításokat a Csete Balázs Általános Iskolában Földi Ferenc intézményvezető nyitotta meg. Kiemelte, hogy a művészet miként tud részévé válni az életünknek, s annak minden ága komoly gondolatot, üzenetet közvetít.

Illés Anita

Falvédőket, jászsági hímzésű terítőket mutattak be.

Fotó: Illés Anita

A rendezvényen amatőr és profi festőművészek, fafaragó, gyöngyfűző, pörkölttorta-készítő, fotóművész és különböző kreatív technikákat alkalmazó mesteremberek alkotásait csodálhatták meg a résztvevők.

A Jászkiséri Kézimunka Szakkör tagjainak jászsági hímzésű munkái, valamint az Egyetértés Nyugdíjas Klub falvédői is vonzották a kíváncsi tekinteteket. A Jász Alkotók Köre (JAK) művészei a Jászság természeti és kulturális értékeit örökítik meg.

Falvédőket, jászsági hímzésű terítőket mutattak be.
Fotó: Illés Anita

A JAK Messziszálló gondolatom című tárlata a Művelődés Házában a szülőföldhöz való kötődést mutatta be. A világtalálkozón Farkas László mezőgazdasági és géptörténeti magángyűjteményét, valamint Gyephár Róbert gyűjtő veterán motorkerékpárjait is megtekinthették az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában