Rákóczifalva

2019.07.10. 06:57

A siketek világába nyerhettek betekintést az érdeklődők

A kisvárosban tartott érzékenyítő programot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete a közelmúltban.

Kovács Berta

Pályi Ferencné, a SINOSZ megyei elnöke tartott előadást a siketek életéről

Forrás: Beküldött fotó

A helyi önkormányzattal közösen szervezett esemény „Értsük meg egymást” elnevezéssel zajlott. A hallók és siketek közötti párbeszédet Hamerszki Erika jelnyelvi tolmács segítette.

A cím találó volt, hiszen a való életben sokszor okoz nehézséget olyasvalakivel kommunikálni, aki nem hallja a kimondott szavakat. Természetesen fordítva is igaz: a hallók is tartanak attól, hogyan sikerül megfejteniük annak közlendőjét, aki kézjelekkel próbál nekik valamit elmagyarázni.

Pályi Ferencné, a SINOSZ megyei elnöke tartott előadást a siketek életéről
Fotó: Beküldött fotó

A Varsány Közösségi Házban tartott összejövetelen az érdeklődők megismerkedhettek a siket nyelv, a jelelés alapjaival. Pályi Ferencné, az egyesület elnöke előadásában betekintést nyújtott a siketek világába, saját tapasztalatai alapján rávilágított, hogyan tud boldogulni a mindennapokban olyasvalaki, aki nem hall.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában