Szolnok

2019.07.13. 14:00

Családbarát munkahely lett a hivatal

Családbarát munkahely lett a szolnoki polgármesteri hivatal. A díjat Novák Katalin családügyekért felelős államtitkár adta át dr. Sebestyén Ildikó jegyzőnek.

Szoljon.hu

– Ahhoz, hogy munkájukat a polgármesteri hivatal munkatársai magas színvonalon, elkötelezetten, mind szakmailag és emberileg is hitelesen tudják ellátni, az önkormányzat különböző intézkedéseket biztosít – hangsúlyozta Pókász Endre, az önkormányzat sajtóreferense.

– Ezek a gyakorlatban segítik a gyermekes munkatársakat a munkájuk és családi élet összehangolásában, konkrét előnyökkel járnak számukra, és megteremtik a hosszabb távú családbarát-foglalkoztatás alapjait – tette hozzá.

Ezen célok érdekében többek között aktív családi és közösségi programokat szerveznek, család és munka jobb összeegyeztetéséért a munkatársak tréningeken, előadásokon vesznek részt, a beteg hozzátartozót ellátó munkatársak számára rugalmas munkaidő biztosított, a munkavállalók gyermekei a polgármesteri hivatal által szervezett nyári táborban töltik szünidejük egy részét.

– Ezek az intézkedések egymásra épülnek, és folyamatosan bővülnek, melyet ösztönöz az, hogy az önkormányzat és a polgármesteri hivatal már az előző években is több alkalommal részesült ebben a díjban – mondta Pókász Endre.

A szolnoki önkormányzat mindezekért átvehette a Családbarát Munkahely 2019 címet. A címet elnyerte az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a szolnoki önkormányzat egészségügyi és bölcsődei igazgatósága is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában