GALÉRIÁVAL

2019.07.03. 14:00

Elkezdődött a 32-es felújítása Jászfényszaru és Berény között

Elkezdődött a 32-es számú főút Jászfényszaru és Jászberény közötti szakaszának felújítása. A beruházás részleteiről Pócs János országgyűlési képviselő, Vántsa Zoltán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója és Dr. Szabó Tamás Jászberény polgármestere szerdán sajtótájékoztatón számolt be.

Illés Anita

– A beruházásnak köszönhetően biztonságosabban és gyorsabban lehet majd Jászberényből eljutni az M3-as autópályára – mondta a polgármester.

A projekt műszaki paramétereit Vántsa Zoltán ismertette. Megtudtuk egyebek mellett, hogy a felújítandó útszakasz teljes hossza 14,3 kilométer. A leromlott felületből lemarják a szükséges aszfaltréteget, majd új rétegeket építenek be. Ezen túl az útszakaszon tizennégy buszmegállót megújítanak, négyet pedig megszüntetnek.

Jászfényszaru határában új járműosztályozós csomópontot létesítenek. A beruházás keretében felújítják a vasúti átjárót, Pusztamonostoron új gyalogátkelőhelyet létesítenek, valamint az útszakaszon KRESZ táblákat, útburkolati jeleket festenek fel és fényvisszaverő prizmákat helyeznek el. A 32-es főút hazai forrásból, 2,3 milliárd forintból újul meg. A tervek szerint a munkálatokat év végére befejezi a kivitelező.

– A beruházással Jászberény közelebb kerül Budapesthez. Ha nem is távolságban, de időben és biztonságban mindenképp – mondta Pócs János. A 32-es főút felújítása része annak a több mint hét milliárd forintos projektnek, aminek keretében ezen túl megújul a Jászkisér-Tiszasüly közötti több mint tíz kilométeres útszakasz is. A képviselő hozzátette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Jászberényt elkerülő út beruházásáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában