JÁSZIVÁNY

2019.07.30. 11:30

Először rendezték meg a jó hangulatú dalostalálkozót

A helyi dalkör hagyományteremtő céllal, első alkalommal szervezett dalostalálkozót a Szoó István Művelődési Házban a közelmúltban.

Illés Anita

A Jásziványi Népdalkör megalakulását néhány évvel ezelőtt Bolla János emeritus jászkapitány és felesége kezdeményezte. Lelkes tagjai őrzik és továbbörökítik a Jászság gazdag népdalkincsét. Kökény Györgyi, a dalkör vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a csoporttal az elmúlt években már sok helyen megfordultak.

Nemcsak a környező településeken léptek fel, hanem távolabbra, így például Miskolcra és Berekfürdőre is eljutottak. Mint mondta, a baráti dalkörök meghívását és a vendéglátást illik viszonozni, így hát megszervezték az első jó hangulatú dalostalálkozót.

Jászjákóhalmáról, Jászszentandrásról, Hortról és Kunmadarasról érkeztek kórusok a jásziványiak meghívására. A szervezők megköszönték a támogatók segítségnyújtását is. A vidám hangulatú rendezvényt zenés műsor, tombolasorsolás színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában