Tiszasas

2019.07.24. 16:00

Felújították a kis falu óvodájának épületét

A héten befejeződik a helyi óvoda felújítása, melyet a tervek szerint a szombati falunapon át is adnak – mondta Gyói Gábor, a település polgármestere.

P. Pusztai Nóra

– Ahhoz, hogy a letelepedés biztosított legyen, élhető jövőt nyújtson a helyi lakosoknak, érdemes legyen Tiszasason maradni, fontos ezeket az intézményeket rendben tartani, megfelelő helyet biztosítva a gyermekeknek. Az óvoda felújítását évek óta terveztük, örülünk, hogy végre sikerült – emelte ki Gyói Gábor.

Az elmúlt években Tiszasas lakossága növekszik, rengeteg fiatal döntött úgy, hogy itt vásárolnak lakást, vagy örökölt házukat felújítják, letelepednek és ingáznak a környékbeli munkahelyükre. Ennek köszönhetően növekedett a gyermeklétszám a faluban, a következő tanévben negyven kisgyermeket íratnak be az óvodába.

– Az épületet az elmúlt ötven évben szinte felújítás nélkül használták, szükséges volt a korszerűsítés – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette, hogy fontos, hogy a következő generáció is megbecsülje ezt a fejlesztést.

Az épület külső és tetőszigetelést kapott, valamint teljesen új tetőszerkezetet építettek a kivitelező cég munkatársai, továbbá kicserélték a nyílászárókat. A belső térben is különböző munkálatokat végeztek, egyebek között a padozatot és a falvédő sávot is lecserélték, részben korszerűsítették a fűtési rendszert. A vizesblokk teljes felújítása is megtörtént.

– A mintegy hatvankétmillió forintnyi pályázati és önkormányzati forrásból nagyon modern, jó minőségű, a század követelményeinek megfelelő óvoda készült el – fűzte hozzá Gyói Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában