4-es főút felújítás

2019.07.26. 11:27

Ilyen forgalomkorlátozások lesznek a jövő héten Szolnokon

A 4. számú főút Szolnokot elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) 2019. július 29. és augusztus 4. között (31. hét) az alábbiak szerint folytatódnak.

31. heti felújítási munkák.

A 31. hét folyamán az Alcsi Holt-Tisza-híd (102+170 km sz.) felújítási munkálatai az utolsó fázisba érkeznek, valamint megkezdődik a tengelysúly mérő kapuzat (101+664 km sz.) és a tervezési szakasz vége (102+300 km sz.) közötti főúti szakasz burkolatának felújítása (aszfalt kopóréteg építés).

Július 29-31. között (hétfő-szerda) a Holt-Tisza-hídon a hídfelújításhoz kapcsolódó munkálatok miatt továbbra is félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat.

Augusztus 1-2. között (csütörtök-péntek) a tengelysúly mérő kapuzat és a tervezési szakasz vége közötti mintegy 650 méter hosszúságú szakaszon félpályás lezárás mellett megkezdődik az aszfaltburkolat marása. A burkolatmarás érinti a 4-442. számú főutak különszintű csomópontjának (Kertész úti csomópont) területét is. A váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök fogják irányítani.

Augusztus 3-4. között (szombat-vasárnap) a lemart szakaszon félpályás lezárás mellett az aszfaltburkolat építésére kerül sor. A váltakozó irányú forgalmat jelzőőrök fogják irányítani. Az aszfaltozási munkák során a Kertész úti csomópont fel-és lehajtó csomóponti ágai lezárásra kerülnek az 1. és a 2. helyszínrajzoknak megfelelően.

1. helyszínrajz
2. helyszínrajz

A csomóponti ágak forgalma az egyéb városi bevezető szakaszokra kerül átterelésre. Augusztus 3-án (szombat) a Budapest – Debrecen forgalmi sáv (szelvényezés szerinti jobb oldal) kerül lezárásra, valamint a Kertész úti különszintű csomópont felhajtó ága (1. helyszínrajz).

A városközpont, illetve Szandaszőlős városrész irányából Debrecen városa a Kertész úti körforgalmú csomópont és a Debreceni úton keresztül lesz megközelíthető. Augusztus 4-én (vasárnap) a Debrecen – Budapest forgalmi sáv (szelvényezés szerinti bal oldal) kerül lezárásra, valamint a Kertész úti különszintű csomópont lehajtó ága (2. helyszínrajz). Debrecen irányából a megyeszékhely városközpontja és Martfű a Debreceni úton keresztül lesznek megközelíthetőek.

Tekintettel a 4. számú főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város járműforgalmának várható nagyságára, a burkolatmarási munkálatok és a forgalomterelés időtartama alatt a főúton, valamint a Kertész úti csomópontok környezetében és a Debreceni úti szakaszon torlódásokra kell számítani.

A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet – tudtuk meg a részleteket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságának tájékoztatásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában