Szolnok

2019.07.30. 19:00

Ismét útlezárások lesznek a 4-es főút javítása miatt

Félpályás lezárás mellett továbbra is zajlanak a 4-es főút Szolnokot elkerülő szakaszának munkálatai.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A 4-es és 442-es főutak Kertész úti csomópontjának térségében 2019. augusztus 1-2. között, csütörtökön és pénteken megkezdődik az aszfaltburkolat marása, augusztus 3-4-én, szombaton és vasárnap pedig ugyanitt az új aszfaltburkolatot építik a szakemberek. A munkálatok ideje alatt a csomópont le és felhajtó ágait váltakozva zárják le – adta hírül közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

Mint írják, aszfaltozási munkák miatt a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának félpályás korlátozása mellett lezárják a Kertész úti csomópont fel-és lehajtó csomóponti ágait, a forgalmat az egyéb városi bevezető szakaszokra terelik át.

Augusztus 3-án, szombaton a csomópont felhajtó ágát zárják le, ezalatt a városközpont, illetve Szandaszőlős irányából Debrecen a Kertész úti körforgalmú csomóponton és a Debreceni úton keresztül lesz megközelíthető.

Augusztus 4-én, vasárnap a csomópont lehajtó ágát zárják le, ezalatt Debrecen irányából a városközpont és Martfű a Debreceni úton keresztül lesz megközelíthető.

Tekintettel a 4-es főút nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, valamint a város járműforgalmának várható nagyságára, a burkolatmarási munkálatok és a forgalomterelés időtartama alatt a főúton, valamint a Kertész úti csomópont környezetében és a Debreceni úti szakaszon torlódásokra kell számítani.

A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák hívják fel a közlekedők figyelmét. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon. Emellett érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk az optimális útvonal megtervezéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában