KUNMADARAS/CSÍKMADARAS

2019.07.18. 07:00

Madarasok jöttek össze Hargitában

Több mint tíz éve rendezik meg a Madarasok Találkozóját, melyen Kunmadaras, Backamadaras, Mezőmadaras, Csíkmadaras, Madaras delegációi, művészeti csoportjai vesznek részt.

Daróczi Erzsébet

Az idei találkozónak nemrég Csíkmadaras volt a házigazdája. Az eseményen a kunmadarasi Őszirózsa Népdalkör és a József Attila Művelődési Ház Kulturosokk-csapata lépett fel, de ott voltak a helyi civil szervezetek tagjai is.

A delegációt Guba László polgármester vezette. A találkozón a csoportok felvonultak a település utcáin, és egy konferencián megismerkedtek Csíkmadaras történetével is.

A kunmadarasiak számára nagy élmény volt a Hargitára tett kirándulás. A találkozó jó alkalom volt a tapasztalatcserére is, ahol a településvezetők, vállalkozók, civil szervezetek képviselői arról beszéltek, hogyan lehetne a kulturális együttműködést gazdasági téren is elindítani, és ehhez pályázati forrásokat találni.

Míg Csíkmadarason a felnőttek jártak, hétfőn Mezőmadarasra a kunmadarasi gyerekek indulnak a Madarasok táborába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában