KISÚJSZÁLLÁS

2019.07.14. 11:23

Táblát kap a Kisgulya-kút

Egy baráti társaság, a Kisújszállási Gémeskutak Közösség elkezdte felújítani a határban lévő gémeskutakat.

Daróczi Erzsébet

A közösség elnöke, Tóth Tünde festőművész, akitől megtudtuk, hogy a Téglagyár melletti Kisgulya-kutat – melyet a múlt század közepén épített Paszternák János és brigádja – már helyreállították a terület tulajdonosának engedélyével, és tavaly, a puszta ünnepén avatták fel.

Jövő szombaton ugyanide, második alkalommal várják a szervezők az érdeklődőket, hogy felelevenítsék a pusztai élet pillanatait, hagyományait. Az egész napos program fél nyolckor az ostorosok, kürtösök felvonulásával indul a városon át, majd a Kisgulya-kútnál (egy névtáblát is elhelyeznek ott) a megnyitó után számos kulturális program várja a kilátogatókat.

Lesz főzőverseny, pusztai birkózás, csikósbemutató, talpasíjász-bemutató, betyártanoda, vízhúzó és rönkdobó verseny, de az állatsimogatótól kezdve sok más látnivaló, kóstolnivaló is. A rendezvényen 18 órakor Mónus József, többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjásszal is találkozhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában