VÉLEMÉNY

2019.08.06. 11:28

A szolnoki suli évek óta keresi a helyét a felsőoktatási rendszerben

A főiskolákra, egyetemekre már februárban jelentkezni kellett. Ki céltudatosabban, ki kevesebb ambícióval vágott neki a felvételinek.

P. Pusztai Nóra

A pontszámításhoz meg kellett várni a júniusi érettségik eredményét. De még utána is egy hónap feszültség és türelmetlenség, mire kiderült, hogy a vágyott helyre vették-e fel a fiatalt.

Emlékszem azokra a pillanatokra, amikor a pontok hirdetésekor, az esti órákban feszülten frissítettem a megjelölt honlapot, mindkét jelentkezésemkor az első helyre felvettek. Szegeden, második alkalommal Szolnokon kezdhettem meg tanulmányaimat.

Nem ilyen egyszerű a helyzet ma az egykori szolnoki főiskolára jelentkezők esetén.

Mint cikkünkben is olvashatják, a diákok februárban még a Neumann János Egyetem nevét írták a lapokra. Az augusztus elsejei névváltoztatást követően szeptemberben már a Debreceni Egyetem helyi campusának hallgatójaként kezdik meg a tanulmányaikat az ide jelentkezők.

A változásról korábban már hírt adtak, így nem érte váratlanul a fiatalokat az átnevezés.

A szolnoki intézmény évek óta keresi a helyét az országos felsőoktatási rendszerben, remélhetőleg ez a változtatás végleges és kiszámítható jövőt biztosít a hallgatóknak, akik egyébként vélhetően semmit sem éreznek az időnkénti átnevezésekből. Talán csak az igényelt új diákigazolványok nehezítik meg az életüket. Az oktatói bázis évek óta stabil, így biztosítva megfelelő szakmai tudást és hátteret a Szolnokon tanulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában