Jászkunság

2019.08.23. 11:30

Átadták az igazgatói kinevezéseket

Öt évre szóló megbízásokat vehettek át az iskolák vezetői csütörtökön Budapesten.

Munkatársainktól

A kinevezéseket professzor dr. Kásler Miklós miniszter és professzor dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár adta át az érintetteknek. A kinevezési ünnepségen a tárcavezető mondott beszédet. Kiemelte a legfontosabb célokat, amelyek a gyermekek oktatását, nevelését érintik.

A Szolnoki Tankerületi Központ intézményeit érintően a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola élére Abonyi Katalint választották meg, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium igazgatója Deák László lett.

A szintén szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatói kinevezését Pogány Gyula kapta. A Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola vezetését Várnai Beáta látja el.

A tiszaföldvári intézmények közül a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola intézményvezetője Borbély Lászlóné, a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskoláé pedig Lakatosné Tóth Anita lett. A Rákócziújfalui Herman Ottó Általános Iskola élén Zentai Erzsébet tölti be a vezetői tisztséget.

A Jászberényi Tankerületi Központ négy tagintézményének új vezetőit is kinevezték. A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola igazgatója Földi Ferenc, a jánoshidai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója Szabó Péter, a jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Tóth Pál, a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgatója pedig Faragó Sándor lett.

A Karcagi Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül a Kunmadarasi Általános Iskola igazgatónője, Dudás Dóra újabb öt évre kapta meg a kinevezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában