Galériával

2019.08.24. 11:26

Az egészséges táplálkozásra is felhívták a gyerekek figyelmét a táborban

Lassan végéhez közeledik a nyári szünet, és a ligeti Napközis tábor is hamarosan zárja kapuit.

Kiss János

Az iskolások a korábbi évekhez hasonlóan az idén is választhatták a szünidő eltöltésének ezen formáját. Az önkormányzat által támogatott rendezvény az utolsó napokra is tartogatott meglepetéseket a gyerekek számára.

A Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete évről évre jelentkezik a táborozó gyerekek számára szervezett egészségnevelő programokkal. Olyan fontos egészségügyi témákra igyekszik felhívni a figyelmet, mint az egészséges táplálkozás, a folyadékfogyasztás fontossága, elsősegély-nyújtási alapismeretek, valamint a védőoltások jelentősége.

Augusztus 21-én a jelenlévő gyerekek megismerkedhettek a kötelező és az igényelhető védőoltásokkal, illetve a helyes napirend kialakításával. A kötetlen beszélgetés ideje alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílt egy karkötő elkészítésére, amely a szolnoki iskolások körében évek óta a HPV oltás jelentőségére és a méhnyakrák megelőzésére hívja fel a figyelmet.

 

Az iskola falain kívüli érdeklődők feltehetik kérdéseiket a HPV oltással kapcsolatban, így amikor majd dönteni kell az iskolában a védőoltás igényléséről a szülők és a gyerekek is tájékozottabbak lesznek a témában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában