Tiszafüred

2019.08.20. 11:25

Édesapja nyomdokaiba lépett a fiatal mester

Hazánk egyik legfiatalabb Kung-fu mestere lett nemrég a tiszafüredi ifj. Adorjáni Zsolt. Mindössze tizenhárom éves, máris az ország legjobbjai között tartják számon.

Ujvári László

Négy mester egy képen. Balról Si-Hing Adorjáni Zsolt, Si-Hing Szél Gábor, Si-Fu Mádai Norbert, és ifj. Adorjáni Zsolt a mestervizsga másnapján

Forrás: Beküldött fotó

Hagyományos Wing Tsun Kung-fu edzőtábor volt Kecskeméten, augusztus közepén. A program része, hogy ilyenkor mestervizsgát tartanak. Két – tőle egy évvel idősebb – barátjával együtt lépett szintet a 2006-os születésű ifj. Adorjáni Zsolt. Ezzel ő lett Magyarország egyik legfiatalabb Kung- fu mestere.

– Nyolc évvel ezelőtt kezdtem rendszeresen edzésekre járni, körülbelül öt éves koromban – mondta a fiatal. Édesapja, Si-Hing Adorjáni Zsolt akkor indította el az Eredeti Leung Ting Wing Tsun Kung-fu klubot, Tiszafüreden.

Fia már az első edzésekre elkísérte, mondhatni, belenőtt a harcművészetbe. Azóta hetente kétszer végez edzésmunkát, havi egy alkalommal edzőtáborba és szemináriumokra jár.

– Régen szerettem volna mester lenni, ezért nagyon örülök neki, hogy most sikerült – magyarázta. Nemcsak egy kipipált feladat ez a fejlődésben, hanem egy fontos állomás. Hisz’ mindenki szeretne egyszer mester lenni, aki elkezdi a Kung-fut.

Az ifjú titán sokat köszönhet édesapjának, aki egyben a mestere is. Körülbelül három éves kora óta terelgeti fiát a hosszú ösvényen, felügyeli szellemi és fizikai fejlődését. Nem egyszerű feladat elválasztani a mesteri és apai szerepet, de a gyakorlatban ez eddig nem okozott problémát.

Négy mester egy képen. Balról Si-Hing Adorjáni Zsolt, Si-Hing Szél Gábor, Si-Fu Mádai Norbert, és ifj. Adorjáni Zsolt a mestervizsga másnapján
Forrás: Beküldött fotó

– Egészen kis kora óta otthon apának, mikor beülünk az autóba és indulunk edzésre, onnantól kezdve pedig Si-Hingnek szólít, akárcsak a többiek – mesélte édesapja. Ezen a szinten már nem elegendők a csoportos foglalkozások, fiával külön magánórákon is foglalkozik.

Meglátása szerint, fia előnye, hogy a Kung-fuval nőtt, az alapok nála már reflexszerű mozdulatokban jelennek meg. Mesterként és szülőként is büszkeséggel tölti el Zsolti szintlépése.

Jelenleg a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium nyolcosztályos gimnáziumi tagozatán tanul. Következő célja a második fokozatú mesterszint elérése. Példaként jár előtte édesapja, aki két éve lépte meg a negyedik szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában