kisújszállás

2019.08.10. 11:23

„Felvirágoztatják” a villanyoszlopokat

Sokan csatlakoztak a „Fogadj örökbe egy villanyoszlopot!” virágosítási akcióhoz, melyet a városvédők hirdettek meg a Virágos Kisújszállásért program keretében. Az akcióval a szervezők szeretnék növelni a város virágos területeit, és oldani a házak előtt lévő beton vagy fa villanyoszlopok egyhangúságát.

Daróczi Erzsébet

A felhívás sikerét jelzi, hogy az elmúlt hetekben az egyesület tagjai mellett civil közösségek, iskolások és a lakosok is szebbnél szebb virágokat ültettek el a lakótelepi és központi utak menti villanyoszlopok tövébe. Mint megtudtuk, van olyan, aki több oszlopról is gondoskodik.

A felhívásban az áll, hogy tetszés szerinti virágból álló virágágyakat kell létrehozni tíz-húsz centiméter szélességben az örökbe fogadott villanyoszlopok tövében. Az egyesület tagjai két alkalommal végigjárják és lefényképezik az örökbe fogadott villanyoszlopok tövébe ültetett virágokat, de augusztus végéig várják az ültetők által készített fotókat is. A legaktívabb örökbefogadókat az egyesület az őszi Kivilágos Kivirradtig Fesztivál keretében jutalmazza majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában