SZAJOL

2019.08.06. 11:05

Készül a rég várt vásárcsarnok a szajoli mozi helyén

Régóta nem üzemelt, megszűnt, ezért később le is bontották a község egykori legendás filmszínházát a szajoli Erkel Ferenc téren.

Rimóczi Ágnes

Hamarosan piac lesz az egykori mozi helyén

Fotó: Mészáros János

– Újra „életet lehelnének” a régi mozi épületébe – hangsúlyozta ezt már évekkel ezelőtt is Szöllősi József polgármester. Elmondta, a filmszínház mellett presszó és virágbolt is működött az ingatlanban hajdan, melyet azonban évek óta nem használnak.

A településvezető emlékeztetett, az önkormányzat, mint egykori tulajdonos, egy idősek otthonát tervező vállalkozónak adta el a házat.

Az állami normatíva e célra azonban megszűnt, így nem történt változás. Később egy pizzázóban gondolkodott, de ez a terve sem valósult meg. Végül egy jelzálogkölcsön miatt az időközben becsődölt Tisza Takarékszövetkezet tulajdonába került az ingatlan.

Az önkormányzat ekkor már megvásárolta volna az épületet, de a pénzintézet olyan magas összeget kért érte, amennyit nem akart és nem is tudott volna kifizetni a község. Végül hosszú idő után sikerült kompromisszumra jutni: bruttó hatmillió forintért, képviselő-testületi jóváhagyással, 2014 szep­temberében visszavásárolták az épületet, még azelőtt, hogy a „takszöv” bezárta volna kapuit.

Hamarosan piac lesz az egykori mozi helyén
Fotó: Mészáros János

Megegyeztek abban is, hogy az önkormányzat három részletben fizeti ki a vételárat. Miután újra a községé lett a régi mozi épülete, annak hasznosításában már nem filmszínházban, hanem egy fedett piacban gondolkodott a falu.

Sok idő telt el az elgondolás óta, azonban jelenleg már látható jelei vannak a leendő piaccsarnok megvalósításának. Az épületszerkezet már kész, mostanság a belső és külső elárusítóhelyeket alakítják ki az Erkel Ferenc téri majdani vásárcsarnoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában