FRISSÍTVE

2019.08.14. 11:16

Lemondott a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője

Lemondott kapitányságvezetői beosztásáról augusztus 15-ei hatállyal Teleki Zoltán alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője. A lemondást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogadta – írja a Police.hu.

Czakó Nóra

Forrás: police.hu

Egy hónappal ezelőtt robbant ki az a botrány, miszerint a Karcagi Rendőrkapitányság vezetője arra utasította beosztottjait, hogy a város fontos embereit ne büntessék meg. Az eligazításra állítólag azután került sor, hogy az egyik rendőr feljelentette a Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, Nagyné László Erzsébetet, amiért a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen jogtalanul és szabálytalanul állt meg.

Sajtóinformációk szerint mindez egy hangfelvételből derült ki. Ezen jól hallható, hogy Teleki Zoltán alezredes azt mondja, előbb meg kell tudni, kié az autó, és csak ezután szabad bírságolni vagy feljelentést tenni. Ugyanis ha jogszerűen járnak el a rendőrök, nem tudja majd elintézni nekik, hogy például a kórház főigazgatója előre vegye őket a várólistákon.

A felvétel szerint a karcagi rendőrkapitányság vezetője csak az elmúlt fél évben legalább tizenöt beosztottjának intézte el, hogy hamarabb bejussanak a vizsgálatokra. Az is elhangzik Teleki Zoltán szájából, hogy a kórház főigazgatója egyébként jogosult lenne a rokkantkártyára, csak nincs ideje kiváltani, ezért ő maga fogja elsimítani az ügyét.

Dr. Urbán Zoltán László dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány augusztus 16-ai hatállyal a Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával dr. Karsai Lajos őrnagyot, a megyei rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központ osztályvezetőjét bízta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában