jászkunság

2019.08.31. 18:39

Megkezdődtek az őszi felülvizsgálatok a Kötivizignél

A nyár utolsó napjaiban a vízhasznosítási művek felülvizsgálatával megkezdődtek az őszi szakbizottsági szemlék a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.

Kötivizig/Laczi Zoltán

A november elejéig tartó „kampány” keretében a szakemberek a szervezet működési területén felmérik a különféle vízgazdálkodási létesítmények, védművek, műtárgyak állapotát, ellenőrzik a gépészeti és elektromos berendezések üzemképességét, s megvizsgálnak minden olyan tényezőt, ami a védekezésben és a vízszolgáltatásban funkcióval bír.

Bár a Zagyva kisvízi bejárása már a nyár elején megtörtént, a jogszabályok értelmében a vízügyi igazgatóságok minden évben szeptember és november között végzik el a vízkár-elhárítási, vízhasznosítási és folyószabályozási művek, illetve létesítmények szemléjét.

A felülvizsgálatokat az egyes vízügyi szakterületeknek megfelelően (pl. árvízvédelem, folyógazdálkodás, folyami nagyműtárgyak, belvízvédelem, vízrendezés, vízszolgáltatás, vízrajz, stb.), a létesítmények ellenőrzése keretében végzik el (árvízvédelmi töltések, csatornák, zsilipek, szivattyútelepek, jégtörő hajók, védelmi anyagok, -eszközök, -gépek, informatikai és hírközlési rendszerek, stb). Emellett aktualizálják a szervezeti beosztásokat is. Így a KÖTIVIZIG felkészül a következő időszak ár- és belvíz védekezési feladatainak ellátására.

Mint minden esztendőben, a komplex ellenőrzési munka a tapasztaltak kiértékelésével, a szükséges intézkedések meghatározásával, továbbá a rekonstrukciós és fejlesztési igények összegzésével zárul november közepén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában