Szolnok

2019.08.22. 13:00

Újabb vérvételi helyeket nyitnak

Hamarosan véget érhet a vérvételre érkezők hosszas várakozása a Heté­nyi kórház rendelőintézetében.

Molnár-Révész Erika

Pókász Endre város­házi sajtószóvivő hírportálunknak elmondta, évek óta ismerik a rendelőintézeti vérvételre várakozók problémáját. Azt tapasztalják, hogy a többség szeretne a kora reggeli órákban átesni a vérvételen.

Az érintetteknek fontos az is, hogy a reggeli érkezés után mihamarabb sorra kerülhessenek. Ennek érdekében a rendelőintézet nyitása előtt érkeznek, és sok esetben sajnos az utcán várakoznak.

– Több alkalommal egyeztetett a problémáról a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet vezetősége és Szalay Ferenc polgármester, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a Széche­nyi városrészben és Szandaszőlősön létrejöjjön egy-egy vérvételi hely, melyek a városrészekben élők terhein enyhítenének – tudtuk meg Pókász Endrétől, a polgármesteri hivatal sajtószóvivőjétől.

– Terveink szerint az említett városrészekben található orvosi rendelőkben történhetne majd a jövőben a vérvétel. Így nem lenne szükséges a lakosoknak beutazni a rendelőintézetbe, ahol a várakozási idő lényegesen hosszabb. Ezzel a városközponti ellátás terhein is tudunk majd enyhíteni.

– A tervek szerint a vérvételi helyek létrehozása Szandaszőlősön legkorábban késő ősszel, a Széchenyi-lakótelepen pedig a Széchenyi körúti rendelő felújítása után, önkormányzati megvalósításban történne meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában