SZOLNOK

2019.08.30. 06:54

Városi jelöltjeiket mutatták be

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Lungo Drom városi szervezetének képviselő-jelöltjeit.

Munkatársunktól

Az önkormányzati választásokon induló személyekről Kozák Ferenc, a szervezet szolnoki elnöke tájékoztatott. Elmondta, köreikből Kiss Józsefné, Gáspár József, Farkas Csaba, Szabó Kálmán és Sánta Elek indul majd a szavazatokért.

– Szeretnénk, ha az emberek megkeresnének minket, és elmondanák, hogy hogyan tudjuk hatékonyabbá tenni a várost. Szolnokon jelenleg 7500 roma él. Két lakótelepet pedig már olyan szintre zárkóztattunk fel, amelyek a bennük lakók kényelmét nagyban szolgálják... – beszélt a közelmúlt szociálpolitikai eredményeiről a vezető.

Az eseményen részt vett Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke is. Kiemelte, Magyarországon sikeresek a felzárkóztatást célzó szociálpolitikai programok. Egyebek közt a tanodák is, ahol a hátrányos helyzetű gyermekeket készítik fel. Megtudtuk, közel száz településen indultak már tanodák, országszerte mintegy 10-12 megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában