GALÉRIÁVAL

2019.09.21. 11:30

Alzheimer-világhónap: közös sétát szerveztek Jánoshidán

A jánoshidai Szent Norbert Idősek Klubja idén is csatlakozott az Alzheimer Cafék „Nem vagy egyedül!” elnevezésű országos kezdeményezéshez.

Illés Anita

Béresné Szénási Ildikó intézményvezető elmondta, hogy az Alzheimer világnap alkalmából sétával és flashmobbal hívták fel a figyelmet a demenciával élők és az őket segítő családtagok, gondozók problémáira. Az eseményre meghívták az alattyáni idősek klubját is.

A rendezvényen Eszes Béla polgármester köszöntötte a résztvevőket, akik a szervezőkkel együtt szolidaritásukat fejezték ki a demenciával élő idősek, valamint családjaik, gondozóik mellett. Ezt követően lila léggömbökkel közös sétára indultak az idősek klubjától a Faluházig, ahol a levegőbe engedték a lufikat.

A figyelemfelhívó sétát látványos flashmob egészítette ki, a megjelentek ugyanis a „Despacito” című slágerre rögtönzött táncot adtak elő. A Faluház előtt felállított Demencia-pont sátorban ismeretterjesztő szórólapokat osztottak és a szakemberektől informálódni lehetett a mára népbetegséggé vált Alzheimer-kórról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában