SZOLNOK

2019.09.16. 16:30

Egy új, az integrációban példát mutató roma középosztály kellene

Balog Zoltán, a társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos (jobbra az első sorban) is részt vett a tanévnyitón.

Fotó: Csabai István

– Fontosak a szakkollégisták, fontos, hogy legyen egy olyan új roma középosztály, amely példát tud mutatni integrációban – mondta a társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos szombaton Szolnokon, a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) Egymásért – egy másért című kétnapos tanévnyitó konferenciáján. Balog Zoltán a közös ima után azt mondta, hogy akiket a magyarországi romák ügye megérintett, azok együtt akarnak jobb életet ebben az országban, írja az MTI.

Balog Zoltán, a társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos (jobbra az első sorban) is részt vett a tanévnyitón.
Fotó: Csabai István

Fixl Renáta, a Hanns Seidel Alapítvány képviselője egyedülálló magyar kezdeményezésnek nevezte a régióban a roma szakkollégiumi hálózat intézményét. A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitója minden évben kiemelt rendezvény, mondta. Hozzátette: a végzett hallgatók nagy részének van munkája, sikeresen boldogulnak. Az alapítvány fontosnak tartja, hogy a roma fiatalokat minél nagyobb társadalmi szerepvállalásra ösztönözze.

A KRSZH-találkozót 2011 óta minden évben megrendezik. Idén Szolnok adott otthont a rendezvénynek. A találkozó fő témája az önkéntesség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában