tiszakanyar projekt

2019.09.10. 14:00

Készül az új Tisza-parti sétány Várkonyban

Javában zajlik Tiszavárkonyban a folyó menti sétány kivitelezése. A kis gyalogutat a konzorciumban Rákóczifalva vezetésével, Vezsennyel és Rákócziújfaluval közös, pályázati pénzből megvalósuló, Tiszakanyar elnevezésű projekt részeként építik ki.

Kovács Berta

Térkövet kap majd a gyalogút.

Forrás: Beküldött fotó

Az új út a négy települést összekötő túraútvonal részét képezi majd.

Hegedűs István polgármester elmondta, hogy a másfél méter széles, körülbelül 360 méter hosszú sétány térkövezve lesz, és a polgármesteri hivatalnál lévő Tisza-parti lejárótól a strandig vezet majd.

– Évek óta egyik vágyálmom volt, hogy sikerüljön ezt a sétányt megvalósítani. Szeretnénk majd fasort telepíteni és pihenőpadokat is elhelyezni a kialakított út mentén. Az áramot már levezettük e területre, erre szükség lesz a világítás kiépítéséhez a sétány mentén, így lehetőségünk nyílik nyaranta zenés mulatságokat, kisebb esti koncerteket is tartani a parton. Erre nagy igény lenne – mutatott rá a polgármester.

Térkövet kap majd a gyalogút.
Fotó: Beküldött fotó

Azt is megtudtuk, voltak e fejlesztésnek ellenzői, mondván, mivel ártéren van, áradáskor elmoshatja a víz a kövezést. A polgármester szerint viszont ilyen veszély nem fenyeget, legfeljebb iszap rakódik rá, ami a víz visszahúzódása után könnyűszerrel letakarítható. Az elmúlt években pedig nem is emelkedett eddig a területig a vízszint, így a takarítás nehézségeivel sem kell nagy gyakorisággal számolniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában