Rendezvény

2019.09.05. 15:36

Kezdődik a 21. Szolnoki Gulyásfesztivál!

– Városunk egyik legnagyobb közönséget megmozgató, határokon átívelő rendezvénye a gulyásfesztivál, amit idén huszonegyedik alkalommal rendezünk meg – magyarázta Szabó István alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Képünk a 2018-as, 20. Szolnoki Gulyásfesztiválon készült.

– A hétvégi háromnapos hagyományőrző rendezvényen több mint tíz ország és hazánk számos városa vesz részt. Vendégként Tiszafüred, a gyimesi csángók és az orosz küldöttség érkezik – ezt már Csányi Sándor, a gulyásfesztivál ötletének megálmodója mondta.

Mészáros Ágnes szervező kiemelte, a rendezvény közösségformáló ereje megkérdőjelezhetetlen. A már-már hagyományos programokon túl a pénteki nyitónapra diákfőzőversenyt hirdettek, ahol harminc csapat ezer tanulója főz majd. Szombaton a Jubileum térről induló zenés felvonulás ébreszti a várost, a színpadon népzenei és táncos előadások szórakoztatják a közönséget. A céges és baráti társaságok mellett a családokat is várják a Tiszaligetbe, ahol az Óperenciás Birodalom állomásai kápráztatják el a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában