GALÉRIÁvAL

2019.09.27. 06:50

Nyolcvanmillióból épült új szociális konyha Tiszaderzsen

A tervek szerint a közmunkaprogramban megtermelt zöldséget és gyümölcsöt dolgozzák majd fel a modern eszközökkel felszerelt konyhán.

Ujvári László

Szeptember 26-án délután került sor a kétszázötven adagos, új konyha és étkező átadó ünnepségére. Az óvodások műsora után Fótosné Czeglédi Zsuzsanna polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd felidézte az idáig vezető hosszú út részleteit. Gratulált a fejlesztéshez F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Beszédében kiemelte: Tiszaderzs az elmúlt öt évben többet fejlődött, mint az azt megelőző évtizedekben összesen. Jó látni, hogy van kiút a korábbi kilátástalanságból egy ilyen kis település számára is, fogalmazott.

Mint elhangzott, az épületben három főnek biztosítanak piaci jövedelmet garantáló munahelyet. A tervek szerint a település közintézményei számára fognak főzni az új konyhán. Főként az óvodások, iskolások és az idősek látják majd hasznát a beruházásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában