Kétpó

2019.09.25. 19:00

Örökös Boldog Óvoda címet kapott a kétpói ovi

Rendhagyó címet kapott a község óvodája a napokban. A Jobb Veled a Világ Alapítvány, a budapesti Kongresszusi Központban ajándékozta a kétpói intézménynek az Örökös Boldog Óvoda minősítést.

Szabó Lilla Laura

Az óvoda dolgozói a napokban vették át az oklevelet.

Forrás: Beküldött fotó

Különleges munka rejtőzik az elismerés mögött. Boldogné Tóth Magdolna intézményvezető szerint mindez elsősorban a tudatosságnak, a fejlődés és fejlesztés iránti vágyuknak köszönhető.

– Nagyon örültünk a címnek, jó érzés ez a fajta visszaigazolás a munkánk iránt. Hisszük, hogy a felnőtt éveket jelentősen meghatározzák a kisgyermekkorban szerzett élmények. Régóta igyekszünk olyan foglalkozásokat bevezetni, amelyekkel segíthetjük a kicsik megfelelő érzelmi fejlődését is – részletezte. Az Arany János ÁMK óvoda egyébként élen jár az új módszerek alkalmazásában. Az elmúlt években számos, a pozitív életszemléletet tanító tevékenységet vezettek be a gyermekek mindennapjaiba. Az intézmény tavaly már megkapta a Boldog Óvoda címet, idén pedig az örökös elismerésre pályáztak sikeresen.

Az óvoda dolgozói a napokban vették át az oklevelet.
Fotó: Beküldött fotó

– Az első pályázat alkalmával tartottunk a gyerekeknek egy „Boldogságórát”. Itt közösen rajzoltak meg egy képkirakót, mindenki azt jelenítette meg, ami őt boldoggá teszi. Volt, aki az édesanyját vagy a kedvenc ételét, mások pedig magát az ovit rajzolták meg. Határozott elképzelésük volt mindarról, amitől boldognak érzik magukat. A nevelési év során minden hónapban egy megadott témában beszélgettünk, tevékenykedtünk. Ezekkel az anyagokkal, dokumentumokkal pályáztunk az örökös boldog óvoda címre – mondta az intézményvezető. Hozzátette, hogy az óvoda programja szorosan illeszkedik a boldogságpszichológia elemeihez, amelyek a területhez kapcsolódó kutatások alapján készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában