Szolnok

2019.09.08. 16:25

Új megállókat építenek a városban

Az elmúlt hetekben mérte fel a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a megyeszékhely buszmegállóinak állapotát – számolt be közösségi oldalán a társaság.

Hartai Gergely

Egyre több helyen láthatóak már az új buszvárók

Fotó: Mészáros János

Közölték, a felmérés eredményeként a város buszmegállói teljes körű karbantartáson, takarításon esnek át. A munkálatokat még augusztus elején kezdték meg. Tizenöt helyszínre ugyanakkor teljesen új buszpavilonokat telepítenek. Így például az Ady Endre úti kormányhivatal előtti buszvárókhoz is.

Az Auchan körforgalomnál lévő buszváró a napokban készült el. A társaság internetes felületén arról is beszámolt, hogy Rezák László önkormányzati képviselő kérésére, az önkormányzat megrendelésére további négy, felújított buszvárót helyeznek ki hamarosan a Vízpart körút induló oldalára.

Egyre több helyen láthatóak már az új buszvárók
Fotó: Mészáros János

A polgármesteri hivatal ezután úgy tájékoztatta hírportálunkat, hogy a dr. Sebestény Gyula körút útépítési munkái miatt hétfőtől ideiglenesen több buszmegállót is áthelyeznek. A Zagyva-híd megállóhely (a Zagyva-híd irányába) a Városmajor útra kerül, a Spar áruház előtti területre, a gyalogosátkelő elé. Míg a Zagyva-híd megállóhely (a Tallinn városrész felé) a Városmajor úton, a Spar áruház előtti területen, a gyalogosátkelő után foglal majd helyet.

A helyközi járatok a Zagyva-híd megállóhely helyett az útépítés időtartamára a Liliom utcai megállóban állnak meg. Az áthelyezés várhatóan december 15-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában