Agrárfórum

2019.10.18. 19:00

Együttműködik a kamara a karcagi kutatóintézettel

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a DE AKIT Karcagi Kutatóintézettel közös tájékoztató agrárfórumra hívta a környék gazdálkodóit.

Daróczi Erzsébet

Prof. dr. Dobránszki Judit tudományos főigazgató adta át a Vezeké-nyi Ernő-díjat Ing. Frantisek Václaviknak

Fotó: Daróczi Erzsébet

Hubai Imre Csaba, a kamara megyei elnöke arról beszélt, hogy a karcagi kutatóintézet több mint hetven éve áll a gazdálkodók rendelkezésére, a jövőt illetően a legkülönbözőbb tényezők – mint éghajlatváltozás, vízgazdálkodás, műszaki fejlesztés, digitalizáció – figyelembe vételével.

Hosszú távú kapcsolatot kíván a kamara kiépíteni az intézettel, hogy a tudomány jelenlegi állását a gyakorlatba minél gyorsabban, megalapozottabban tudja beépíteni, ezáltal versenyképes és minőségi termékekkel rukkolhasson elő – mondta a szakember.

Négy éve alapította az egyetem a Vezekényi Ernő-díjat, melyet prof. dr. Dobránszki Judit tudományos ­főigazgató adott át Ing. Frantisek Václaviknak, az Olmix Group csehországi és szlovákiai leányvállalatai igazgatójának, aki húsz éve áll kapcsolatban a karcagi intézettel, jelenleg is több közös talajművelési kísérletben is részt vesznek.

Prof. dr. Dobránszki Judit tudományos főigazgató adta át a Vezeké-nyi Ernő-díjat Ing. Frantisek Václaviknak
Fotó: Daróczi Erzsébet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában