szponzorált tartalom

2019.10.09. 13:39

Ezek a szerszámok szükségesek otthoni autószereléshez

A biztonságos közlekedés érdekében korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van a gépjármű. A szervizelés gyakorisága természetesen attól is függ, hogy mennyit van használatban az autó.

Forrás: Illusztrációfotó/Pixabay

Sokan vannak, akik házilagosan igyekeznek megoldani az autószerelési feladatokat, mások inkább szakemberre bízzák mindezt. Napjaink emberének gyakran sem ideje, sem hozzáértése a területhez, ezért az autószerelőknél rendszerint hosszas sor áll.

Ha mégis házilagos szerelésre adnánk a fejünket, vagy legalább az alapvető szerszámokat szeretnénk magunkénak tudni például egy izzócseréhez, akkor a gyertyakulcs és a gömbcsukló kitűnő szolgálatot tesznek. Komplett szerszámkészlet segítségével nem csak az autóval kapcsolatban felmerülő teendőknek lehet könnyebben a végére járni, hanem egyéb munkálatokhoz is jól jön annak tartalma.

A hidraulikus emelő a gumicsere nélkülözhetetlen eleme, ezért ezt mindenképpen érdemes beszerezni otthonra.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az autósok igyekeznek amennyire csak lehetséges, kitolni a két szervizelés közötti időszakot. Nem más indokolja ezt, mint a takarékosság, hiszen egy nagyobb autószerelési munkálat akár több százezer forintba is kerülhet az alkatrészek árával együtt. Az autoalkatreszek24.hu oldal információi szerint azonban mégis fontos, hogy rendszeresen felkeressük a szervizt, hiszen nem csak olajcserére lehet szükség. Ha sikerül időben elkapni a meghibásodásokat, akkor nagyobb alkatrészcsere költségeit spórolhatjuk meg. Nem beszélve arról, hogy a nagyobb munkálatok rendszerint hosszabb időt vesznek igénybe, mely során az autó kényelmét nélkülöznünk kell majd.

Vannak olyan feladatok, melyeket házilag is gond nélkül meg lehet oldani. Ha azonban nagyobb szerelésre, alkatrészcserére, nehezen hozzáférhető rendszerek alakítására van szükség, akkor a házilagos próbálkozások helyett mindenképpen a szakember hozzáértése javasolt. Az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicseréről sem érdemes elfeledkezni, ez ugyanis hamarosan időszerűvé válik. A nyári gumik helyett mindenképpen télire ajánlott váltani, ugyanis ez utóbbi felel csak meg a jeges, havas, hideg aszfalt által támasztott követelményeknek. Gondoskodjon időben a cseréről, ezzel balesetveszélyes szituációkat kerülhet el. Ha pedig szervizelésről van szó, akkor célszerű arra úgy gondolni, mint a jövőre szóló egyfajta befektetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában