GALÉRIÁVAL

2019.10.04. 13:50

Már Szandán is gyűjtheti a kupakot, ha Ati családját támogatná

A szolnoki Kossuth tér, illetve a Széchenyi városrész után a szandaszőlősi Lengyel Antal térre is kupakgyűjtő szívet helyeztek ki csütörtökön.

Szabó Lilla Laura

A szandai már a harmadik kupakgyűjtő a városban.

Fotó: Csabai István

A másfél méter magas tartókkal Ádám Attila fejlesztésének segítése a cél. A kisfiú bélelzáródással született, pár napos korában megműtötték. Egészségesen hagyta el a kórházat, ám öt hónaposan ismét rosszul lett, és hiába az újabb műtét, vérmérgezés következtében nyolc percre leállt a szíve.

Sikerült őt visszahozni az életbe, ám ezt követően minden megváltozott. Értelemben, mozgásban elmaradt társaitól. Kitartó és erős gyermek, így szépen lassan, de fejlődik. A kezelések és foglalkozások jelentős költségeket rónak a családra, a gyűjtéssel is segítséget kapnak ezek enyhítésére.

A kupakgyűjtők a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban készültek, Ökrös Sándor keze munkáját dicsérik. A szívekre táblákat is helyeztek, melyeken Attila története olvasható, ezeket Gőz Csaba dekoratőr készítette. A tárolók oldalát sűrű háló szövi át, hogy ne essenek ki belőlük a kupakok. Dönthetőek, megtöltésük és ürítésük is egyszerű.

Atiról és édesanyjának mindennapi küzdelmeiről korábban itt írtunk bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában