Szolnok

2019.10.27. 15:30

Mosolygó almákkal segítik a Munkácsy úti óvodát

Több száz alma mosolygott a járókelőkre a minap a Munkácsy úti óvoda előtt. Nem mindennapi adománygyűjtési akcióval segíti ugyanis az óvodát a Szolnok-Tisza Rotary Klub Egyesület.

Hartai Gergely

Nem csak az almák, a résztvevők is mosolyogtak

Fotó: Hartai Gergely

Bodáné Molnár Júlia, a szervezet elnöke elmondta, a „Mosolygó alma” elnevezésű kezdeményezésük célja, hogy a befolyt adományokból fejlesztőjátékokat vásároljanak a kicsiknek.

– Akciónk valójában egy átvett ötleten alapul, mely Zentáról származik. Az ottani Rotary Klubnál láttam azt a kezdeményezést, hogy a klubtagok feleségei mosolygósra festett almát osztanak – taglalta rendezvényükön a klubvezető.

Arról is szót ejtett, hogy a vajdasági településen immár negyedik éve zajlik a jótékonysági program, míg Szolnokon ez volt az első ilyen kezdeményezés. Aki pedig a közelmúltban a Munkácsy úti óvoda előtt járt, némi adomány fejében egy-egy almát kapott. Az akcióban részt vettek a Varga Katalin Gimnázium 10/C osztályos diákjai is.

Nem csak az almák, a résztvevők is mosolyogtak
Fotó: Hartai Gergely

– Az utcai almakínálás előtt már hatvankétezer forint gyűlt össze a helyi vállalkozók felajánlásából – tudtuk meg.

Bodáné Molnár Júlia azt is hozzáfűzte, az óvodavezetéssel egyeztetve választják majd ki a szükséges fejlesztőeszközöket. Köztük olyanokat is, melyek a mozgásfejlesztést segítik. Emellett külön figyelmet fordítanak arra, hogy minden csoportszobában, az adott korosztálynak megfelelően részesüljenek az eszközökből a legkisebbek. Az adományokból vásárolt gyermekjátékokat a tervek szerint ünnepélyes keretek közt adná át az egyesület.

– Nagy öröm látni, hogy az emberek segítőkészek, és szívesen adakoznak a jó ügy érdekében. Programunkkal ugyanakkor szerettük volna felrázni ezt a városrészt, Szandaszőlőst, és célunk az is, hogy rendszeresen megszervezzük ezt az eseményt – zárta gondolatait a rendezvény szervezője.

A Munkácsy úti óvoda – a gyerekek nagy örömére – a „Mosolygó alma” akciónak köszönhetően hamarosan mintegy százötvenezer forint értékű fejlesztőjátékkal lehet gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában