Szolnok

2019.10.28. 06:45

Ügyeljünk értékeinkre a közelgő ünnepeken!

Érdemes felkészülni a közelgő mindenszentekre és halottak napjára. Az ünnepek alatt és az azt megelőző napokban ugyanis jelentős változások várhatók a megyeszékhelyen.

Hartai Gergely

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is közösen járőröznek a rendőrök és a polgárőrök a szolnoki temetőben, illetve a sírkert környékén

Fotó: Csabai István

Nem változik azonban, hogyha kell, a temető környékén továbbra is számíthat a polgárőrök közreműködésére a lakosság.

– A rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen végezzük majd a munkánkat október harmincadika és november ötödike között – tájékoztatott a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnöke.

Bódi Andor elmondta: ezeken a napokon is érdemes ügyelnünk az autóban hagyott értékekre a temetőlátogatáskor.

– Ilyenkor a járműben, főleg az utastérben, semmiképp se hagyjunk értékeket. Vagy érdemes már eleve úgy elindulni, hogy a csomagtartóba tesszük azokat – figyelmeztetett a polgárőrvezető. Bódi Andor rámutatott, tapasztalataik szerint nem ez az egyetlen eset, ami problémákat okozott az évek során. – A síroknál, ha elmegyünk vízért, ne hagyjuk ott a táskánkat. Sajnos az ünnepek alkalmával az efféle esetek is gyakran előfordulnak… – tudtuk meg.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is közösen járőröznek a rendőrök és a polgárőrök a szolnoki temetőben, illetve a sírkert környékén
Fotó: Csabai István

Bódi Andor hangsúlyozta, az elkövetkezendő időszakban mintegy harminc polgárőr teljesít majd szolgálatot reggel nyolc és este nyolc óra között. Járművek tekintetében pedig két autót és ugyanennyi robogót mozgósít a városi egyesület, amely a rend fenntartása mellett a forgalomirányítást is segíti.

Az ünnepi időszakban több változás is várható a megyeszékhelyen, melyek a buszközlekedést és a temetői nyit­va tartást egyaránt érintik. A polgármesteri hivatal hírportálunkkal azt közölte, a napokban módosul a város helyi autóbusz-közlekedésének menetrendje, amely a Volánbusz Zrt. honlapján is elérhető.

Az autóbuszok szombattól november elsejéig a tanszüneti menetrendnek megfelelően közlekednek: hétfőn a hét első tanszünetes munkanapja, 29-e és 30-a, továbbá 31-e tanszünetes munkanap, míg november elsején munkaszüneti nap szerint. A megnövekedett utasforgalomra tekintettel temetői céljáratok közlekednek november elsején, 2-án, 3-án a Széchenyi városrészből és Szandaszőlős városrészből a temetőhöz „Temetői járat” felirattal. A járatok a Széchenyi városrészből 9:20, 10:40, 13:20, 14:40, 16:00 és 17:20-kor indulnak az alábbi útvonalon: Hild Viktor utca – Pozsonyi út – Szántó krt. – Mátyás Király út – Bajcsy-Zs. u. – Temető.

Temetőtől (iskolától) vissza a Széchenyi városrészbe 10:25, 11:45, 14:25, 15:45, 17:05, 17:45-kor, a Temető – Bajcsy-Zsilinszky út – Mátyás király út – Szántó krt. – Pozsonyi út – Hild Viktor utca útvonalon közlekednek.

Szandaszőlős városrészből a járatok a Tóth Árpád útról 10:00, 11:20, 14:00, 15:20 és 16:40 órakor, vissza a Temetőtől (az iskolától) 9:37, 10:57, 13:37, 14:57 és 16:17 órakor közlekednek. A járatok útvonala (hurokjárat): Tóth Árpád út – Lengyel Antal tér – Karinthy út – Szent István Tisza-híd – Tószegi út – Temető – Tószegi út – Szent István Tisza-híd – Vörösmező út – Tóth Árpád út.

Korlátozzák a forgalmat

Az önkormányzat arra is felhívta a lakosság figyelmét, hogy a temető október 25-től november 3-ig 7-től 20 óráig tart nyitva, november 4-től viszont már visszaáll a szokásos nyitvatartási rend. Változik a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben: délelőttönként szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani október 28-tól október 31-ig hét és tíz óra között; délutánonként csak mozgássérült kártyával lehet behajtani tizenöt és húsz óra között. November elsején tilos gépkocsival bemenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában