Galériával

2019.11.28. 14:00

A jászok izgalmas történelmét mutatta be a nagysikerű alkotás

A Jászok című nagysikerű és ritkán látható történelmi dal- és táncjátékot november 26-án és 27-én ezúttal Budapesten a Budai Vigadóban, a Hagyományok Háza színháztermében láthatta újra a közönség.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az előadást először 2016-ban Jászberényben mutatták be, majd a Művészetek Palotájában teltház előtt játszották az egyedi látványvilággal, különleges zenekísérettel és táncprodukcióval készült alkotást.

A műsor rendezője és főkoreográfusa a jászberényi születésű Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője. Koreográfusként közreműködött Kocsis Enikő, Kökény Richárd és Szűcs Gábor. A darab zeneszerzője pedig Melis László, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző volt.

A Jászok című történelmi dal- és táncjáték létrehozóinak célja, hogy bemutassák a jászok összetett és izgalmas történelmét, felkutassák a jászok sokoldalúságát és tehetségét.

Az előadásban közreműködött a Magyar Állami Népi Együttes, a Jászság Népi Együttes, a Hírvivők Ensemble, a Magyar Állami Népi Együttes zenészei és a „Jászok” Vegyeskar. A műsor táncos és énekes szólistái is a népzene és az opera műfajának legjobbjai közül kerültek ki, de szerepeltek a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny győztes fiataljai is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában