SZOLNOK

2019.11.03. 19:00

A reformációra emlékeztek a megyeszékhelyen

Istentiszteleten emlékeztek meg a metodista gyülekezeti házban a szolnoki protestáns felekezetek a reformáció évfordulójáról.

Szathmáry István

A hitújítás kezdetét jelképesen ehhez a naphoz köti az emlékezet, mert a hagyomány szerint ekkor szegezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára az egész keresztény világot ki megváltoztató vitairatát Luther Márton Ágoston-rendi szerzetes. De, amint azt a megemlékezésen Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész, esperes a hallgatóságnak elmondta, a reformáció nem köthető egyetlen dátumhoz, valójában korábban kezdődött és ma is tartó folyamatot értünk alatta.

A programot a házigazda, Szuhánszky István metodista lelkész imádsága nyitotta meg, az igét Pocsai Tamás, az evangélikus gyülekezet tagja olvasta fel. Igehirdető Végh Miklós református lelkipásztor volt. Az istentiszteleten az evangélikus gyülekezet zenészei és kórusa működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában