SZOLNOK

2019.11.20. 11:30

Alacsony iskolai végzettségűeknek kínálnak gyakorlatorientált képzést

Kiskerti növénytermesztő képzés indult tegnap a Törteli úti közösségi házban.

P. Pusztai Nóra

Jász-Nagykun-Szolnok megyében eddig huszonnyolc csoportban több mint hatszázan vettek részt különféle tanfolyamokon. A közeljövőben további tíz csoport indítását tervezi a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság.

Az intézmény célja, hogy a munkanélküliséggel sújtott városokba és városrészekbe koncentráltan juthasson el a munkaerőpiaci esélyeket növelő tudás. A tanfolyamokon alapvetően alacsony iskolai végzettségű emberek kapnak lehetőséget, betanított ipari munkákat tanulhatnak meg.

– A képzés végére valódi tudást szereznek a résztvevők. Napi megélhetést biztosít számukra az elsajátított ismeret, amely gyakorlásával a család ellátásának egy részét akár a saját kertjükben is megoldhatják a tanulók – mondta a képzés megnyitóján Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója.

A gyakorlatorientált képzésekbe a leendő munkaadókat, így a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft.-t, valamint a Munkaerő-piaci és Környezetgazdálkodási Szociális Szövetkezetet is bevonják. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők nyolcvan százalékának biztosítanak munkahelyet.

A jelenlegi, hat hónapon át tartó képzésre tizenheten jelentkeztek. A részvétel nem veszélyeztetheti az egyén napi megélhetését.

– A képzés ideje alatt a közfoglalkoztatási minimálbérrel megegyező megélhetési támogatást kapnak. Az összeg húsz százalékát motivációs céllal visszatartja a főigazgatóság, melyet a sikeres vizsga után egy összegben kapnak meg a résztvevők – részletezte Sztojka Attila főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában