SZOLNOK

2019.11.23. 11:30

Az általános iskola életében fontos szerepet játszik a színház

Az alsósok mellett a felső tagozatosokat is bevonják a kulturális életbe – az élmények biztosítására elsődleges szempontként tekintenek a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában tanító pedagógusok, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy a kultúra előtérbe kerüljön.

P. Pusztai Nóra

Ónodi Gáborral gyakoroltak a gyerekek

Forrás: Beküldött fotó

– Évente több alkalommal szervezünk rendhagyó irodalomórákat, melyeket a Szigligeti Színház neves színészei, Ónodi Gábor és Horváth Gábor tartanak – tudtuk meg Forján Krisztinától.

Az iskola magyar szakos pedagógusa kifejtette, hogy ezeken a foglalkozásokon a művészek segítségével egyebek mellett a János vitéz és a Toldi című klasszikusokról kaphatnak információkat a nebulók, illetve a színházi szakemberek munkájáról. Megismerhetik egy-egy előadás létrejöttének folyamatát az olvasópróbáktól kezdve a premierig.

Ónodi Gáborral gyakoroltak a gyerekek
Fotó: Beküldött fotó

A pedagógusok évente több alkalommal színházlátogatásokat szerveznek a diákoknak, mely során a szolnoki mellett a budapesti Nemzeti Színházba is ellátogathattak a fiatalok.

– Október végén a fővárosban a Tóth Ilonka című előadást nézte meg az iskola pedagógusainak és nyolcadikosainak egy csoportja. A szervezők – Forján Krisztina és Magyar István Attiláné – novemberben sem tétlenkednek. Az őszi szünetet követően ötven fővel a Nemzeti Színház Éden földön című darabját tekintették meg, majd a hónap végén a Szigligeti Színház Szín-Mű-Helyében a Tizenkét dühös ember előadásán vesznek részt.

A tapasztalatok szerint a műfajok sokszínűségével a gyerekek kultúra iránti nyitottsága is fokozódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában