JÁSZSÁG

2019.11.30. 14:00

Az élethosszig tartó tanulást támogatják

Az egész életen át tartó tanulást támogatja egy kö­zelmúltban indult projekt Jánoshidán és Alattyánon.

Illés Anita

A két településen viszonylag még mindig magas a munkanélküli és a közmunka programban foglalkoztatottak száma – olvasható a programot ismertető sajtóközleményben.

A humánerőforrás fejlesztés célja többek között, hogy képzésekkel segítsenek a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi felzárkóztatásában és munkaerőpiaci versenyképességük növelésében. Ennek hatására csökkenhet a munkanélküliek és a közmunkában dolgozók száma. A projektet a jánoshidai önkormányzat által vezetett konzorcium, partnerségben az alattyáni önkormányzattal nyolcvanmillió forint vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

A képzések keretében fejlesztik egyebek mellett a digitális- és állampolgári kompetenciákat, elősegítik a résztvevők formális oktatásba való visszatérését. Ezenkívül célul tűzték ki a településeken működő kulturális intézmények presztízsének emelését is és különböző programokkal erősítenék ezek szerepét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában