SZOLNOK

2019.11.29. 11:30

Az ünnepekre készül a város

P. Pusztai Nóra

Már az ünnepi díszeket szerelik Szolnok utcáin

Fotó: Mészáros János

Csütörtök délután kinyitja kapuit az Adventi falu a Kossuth téren, mely szilveszterig várja a kikapcsolódni vágyókat.

– Az előző évekhez hasonlóan a vendéglátósok és a kézműves termékeket árusítók idén huszonöt faházban kapnak helyet a város főterén – mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogy több hónapja zajlanak az előkészületek, a Hild téren és a főtéren a házak építését néhány hete kezdték el. A forgatag gyermekparkjában a klasszikus mesék kelnek életre.

– Idén tizenharmadik alkalommal járja a várost a Coop Mikulás kisvonata. A december eleji kétnapos rendezvényen délelőttönként a szolnoki óvodások, délutánonként a családok utazhatják be vele a várost – hangsúlyozta a sajtó munkatársainak Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója.

Az ünnepi készülődés időszakán a szombatokra, a második héten péntekre szervezett gyertyagyújtásokat kulturális programok színesítik.

Már az ünnepi díszeket szerelik Szolnok utcáin
Fotó: Mészáros János
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában