SZOLNOK

2019.11.25. 16:30

Egyeztetne a Momentum, ha erre megkérnék

– Még mindig várjuk, hogy dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő felvegye velünk, a közgyűlés többségi csoportosulásával a kapcsolatot és a konszenzusról, a tisztességes együttműködésről szóló ígéretét betartsa – üzent sajtótájékoztatóján a honanyának Szekeres Éva, a Momentum Mozgalom városi alelnöke, a helyi közgyűlés XXI. század nevű frakciójának képviselője.

Mészáros Géza

– A képviselő asszonytól elvárjuk, hogy a hozzá tartozó tizennégy település érdekét képviselje a parlamentben és ne a Fideszét. Amely kétszer is leszavazta az SMA-s gyermekek állami megsegítését, amely el akarja venni az önkormányzatok függetlenségét azáltal, hogy meg akarja szabni, hogy mire költse az iparűzési adót, vagy miként rendelkezzen az építkezési szabályokkal kapcsolatosan. A konszenzusról szólva, a polgármester is eddig csak beszélt róla, tevőlegesen azonban nem történt semmi – hangsúlyozta Szekeres Éva.

A momentumos képviselő a közgyűlés alakuló ülésén az általa kinyilatkoztatott „fékek és ellensúlyok” rendszeréről kifejtette, hogy a többségében megválasztott „összefogás” képviselői – noha bizonyos kérdésekben az álláspontjaik különbözhetnek – nem szokásjogok szerint, hanem a demokratikus értékrendek mentén fognak döntéseket hozni a közgyűlésben. A leendő alpolgármester személyére vonatkozó újságírói kérdésre pedig elmondta, az „összefogás” képviselői nem támogatnak olyan, a polgármester által jelölt személyt, aki hosszú évekig a Fidesz szekerét tolta, mert a város többsége, s ez a helyhatósági választáson kiderült, sem ezt akarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában