CSÉPA

2019.11.29. 11:30

Ezerhétszáz fát ültetnek majd el a településen

A település belterületén, út mellett, parkokban az önkormányzati épületek előtt közel ezerhétszáz fa ültetése a cél.

P. Pusztai Nóra

A legkisebbek is kivették a részüket a faültetésből

Forrás: Beküldött fotó

Pintér Csaba Gábor polgármester elmondta, hogy az összefogás javít a település képén, így fontosnak tartja, hogy a fiatalokat és az időseket is bevonják a kezdeményezésbe. A talajterhelési díj fásításra, parkosításra fordítható, a faluban az összeg halmozódott az elmúlt években, kilencvenezer forintból ezerötszáz fát tudtak vásárolni.

– Az őszi hétvégéken alapjában véve erdőfákat ültetünk, de díszfákat is beszereztünk. A csemeték helyét az alpolgármesterrel körbejárva jelöltük ki. Az első alkalommal közel negyvenen jöttek el, és körülbelül négyszáz fát tudtunk elültetni, hiszen a terepet is elő kellett készíteni.

A közösségépítés fontosságát szem előtt tartva, a civil szervezeteket is bevontuk a faluszépítés ötletébe, hiszen minél többen vagyunk, annál inkább sajátunknak érezzük a végeredményt – vélekedik Pintér Csaba Gábor, aki kifejezetten zöldgondolkodásúnak tartja magát, ezért a napelemek számának bővítése is a céljai közt szerepel. A romos ingatlanok helyére gyümölcsfák telepítését tervezik.

A legkisebbek is kivették a részüket a faültetésből
Fotó: Beküldött fotó
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában