CSERKESZŐLŐ

2019.11.27. 13:35

Főleg a gyermekeknek nyújt élményt a különleges tábor

Gyerekcsoportok, osztálykirándulások, gólyatáborok és esküvők közkedvelt helyszíne a jurta tábor.

P. Pusztai Nóra

Nyaranta a legnépszerűbb a jurta tábor

Forrás: Beküldött fotó

A napokban Erzsébet- és Katalin-bált tartottak a fürdő melletti rendezvényteremben.

– Az egykori polgármester, Szokolai Lajos ötlete volt, hogy kialakítsa az önkormányzat ezt a szálláshelyet – mesélte a kezdetekről Gálné Kiscsatári Lídia, a tábor vezetője, aki kifejtette, a gyermek autós közlekedési park után öt éve építették ezt az egyedülálló, modern és egyben hagyományos tábort. A településen számos célra felhasználják a termálvizet, egyebek között a közintézmények és a templomok fűtéséről is ez gondoskodik, mindemellett a jurták padlófűtését is ez biztosítja. A télen-nyáron üzemelő szállás gyerekeknek és felnőtteknek is kiváló pihenési helyet biztosít.

Nyaranta a legnépszerűbb a jurta tábor
Fotó: Beküldött fotó

– Elsősorban a cél mégis az volt, hogy a gyermekeknek élményt nyújtsunk. A jurtákban közepén pult található, amiben mosdó is van. A pult felett lehetőség van kinyitni a tetőt, szellőztetés céljából. Sokan kérdezik, hogy villany van a jurtában? Bizony van benne, ezért is lehet modern szálláshely – részletezte a vezető, aki kifejtette, hogy tavaly többek között sportolók és táncosok is foglaltak szállást.

– A vendégéjszakák száma főleg az osztálykirándulások esetében egy éjszakára esett vissza. Így a tavalyihoz képest kevesebben érkeztek a táborba. A legtöbben Kecskemét és Debrecen környékéről táboroznak nálunk, de az elmúlt időszakban sok csoport jött Szentendre és vonzáskörzetéből is – mondta a Gálné Kiscsatári Lídia.

– Igény esetén kézműves-foglalkozásokat szervezünk, melyek közül a kosárfonás és a hűtőmágnes-készítés tűnik a legnépszerűbbnek – hangsúlyozta a vezető, aki kitért az „Ismerd meg Cserkeszőlőt!” vetélkedőre, amely során a csapatok végigjárják a települést, felkeresik a megadott személyeket, tablót készítenek a barangolásról, és előadják este egymásnak.

Ezzel nemcsak a településünket ismerik meg jobban, hanem úgy tűnik, jó hírét is viszik a tábornak. A vendégek a település buszát is igénybe vehetik, mellyel ellátogathatnak a Tiszakürti Arborétumba, de alkalomadtán Szarvasra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában